SEPTEMBER 27TH - HENRY LEE FEST (BRNO)

Mick Harvey, Alexander Hacke, The Prostitues... in Zbrojovka Brno

henry.jpg

Agentura Mersey připravuje druhý ročník Henry Lee Festu, alternativního festivalu, který je věnován postavě z písní Nicka Cavea – Henrymu Lee. Na prvním ročníku vystoupili např. Sunshine, PPU, Noblesse Oblige, My Dead Cat, Please The Trees a další.

Pořadatelé z agentury Mersey se snaží vytvořit novou tradici avantgardně laděného festivalu jdoucího proti pokleslému mainstreamu, který v současnosti zaplavuje česká media. Melancholické prostředí opuštěné továrny je ideální kulisou k akci, která má v programu poetického Vladimíra Mišíka a ETC, post punkové The Prostitutes, legendu české alternativy MCH Band s Mikolášem Chadimou, Velvet Underground Revival Praha, a na druhé stagei mladé kapely My Dead Cat, Gerda Blank (NZ), Wild Tides a Boy.

Jako hlavní hosté na festivalu vystoupí Australan Mick Harvey a berlínští The Ministry Of Wolves. 

Hudebník-multiinstrumentalista, hudební producent a skladatel Mick Harvey založil počátkem 70. let spolu s Nickem Cavem kapelu The Birthday Party. Po jejím rozpadu o přibližně deset let později spolu s Cavem založil skupinu Nick Cave and the Bad Seeds, ze které odešel v roce 2009. Své první sólové album nazvané Intoxicated Man vydal v roce 1995; později se věnoval jak sólové kariéře, tak i skládání hudby k filmům nebo produkování alb jiných hudebníků.

Kapelu The Ministry Of Wolves tvoří Alexander Hacke, Mick Harvey, Danielle de Picciotto a Paul Wallfisch. Zasvěcení již tuší, že se jedná o projekt členů a exčlenů skupin Einstürzende Neubauten, The Bad Seeds, Botanica či Crime & The City Solution.

Po skončení živých koncertů následuje afterparty se Stevem Morellem z Berlína a s Kayem Buriánkem a Tvzexem (Bounce! Bounce !). Čekají vás doprovodné
projekce, zdravé hamburgery, Geng Beng performance a 3 bary s nejlepším pivem a destiláty.

KONTAKTY

FB: https://www.facebook.com/henryleefestbrno?fref=ts

WEB: http://www.mersey.cz/Henry-Lee-Fest-2014