The Prostitutes: Hudba hovno vynáší. Můžeme si dělat, co chceme

Pražští The Prostitutes patří k nejosobitějším kapelám v České republice, zejména kvůli autorské pestrosti a živelnosti. Nové album, které vyjde na podzim, nebude výjimkou. V současnosti jede formace turné a 12. března zavítá  i do pražského paláce Akropolis.
 
The Prostitutes uprostřed se zpěvákem Adrianem T. Bellem | Zdroj: Go Photography

The Prostitutes uprostřed se zpěvákem Adrianem T. Bellem | Zdroj: Go Photography

„Hudební svět je obrovský. Nevidím důvod, proč zůstávat v jednom žánru nebo stylu. Čím víc jste otevřená novým vlivů, tím větší máte šanci udělat něco originálního,“ tvrdí frontman Adrian T. Bell. V podobném duchu The Prostitutes pracovali například na desce Hometown Zombies, u které jsou zřejmé vlivy hned několika žánrů. Kromě typického indie rocku a post-punku na něm Bell a spol. zabrousili třeba do country a elektroniky.

Prioritou pro pražské Prostitutky zůstává objevovat nové hudební prvky a tvořit jinak, než valná část kapel tuzemské scény. „Byla by nuda zůstat na jednom místě, jsem se jistý, že máme možnosti dělat věci jinak,“ říká rodák z anglického Newcastlu.

Na dosud nepojmenované čtvrté řadovce plánuje skupina ještě více experimentovat, peníze pro ně nejsou zásadní. „Nikdy jsme neuvažovali, že bychom dělali komerčnější muziku. Stejně hudba finančně hovno vynáší, takže můžeme dělat, co chceme. Bez výčitek,“ vysvětluje s úsměvem Bell.

Probíhající jarní šňůra, která ukončí éru úspěšné poslední desky Deaf to the Call, zavede The Prostitutes kromě Prahy i do Bratislavy, Ostravy a švýcarského Zurichu. „V Akropoli před námi vystoupí Nausea Orchestra. A určitě bude i skvělá after party,“ láká Bell na ústeckou indie-electro kapelu.